Bloggen

Omdat bloggen echt niet altijd easy is -toch?-

De laatste tijd zit ik echt een beetje te strugglen met mijn blog. Ik ben overgestapt van Blogger naar WordPress –obviously– en heb mijn afbeeldingen die bij mijn artikelen verschijnen een beetje aangepast. Ik weet stiekem nogsteeds niet altijd waar ik over moet schrijven. Ik weet niet hoe ik over wil komen. Ja, als mezelf, maar gewoon, wie wil ik ‘aanspreken’? En hoe? En wat is mijn doelgroep? Waarom blog ik eigenlijk? Voor anderen, of voor mezelf? En vindt iedereen het wel leuk? Schrijf ik nog wel leuk? Ben ik origineel? Bla. Bla. Bla. En ik weet dat er veel meer bloggers zijn die hiermee zitten. Dus ga ik even miepen, en een lijstje maken van de vijf grootste blogger-struggles.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vergelijken

Bloggen is een hobby. Een passie. Een ‘vrijetijdsbesteding’. Maar, is het dat echt nog wel? Er verschijnen de laatste tijd talloze artikelen waarin wordt geklaagd over de verandering van de blogwereld. Dat sommige meiden met een bepaald aantal volgers dingen aangeboden krijgen -of uitgenodigd worden-, die anderen niet krijgen omdat ‘hun blog minder groot is’. En dus minder leuk, is dan het idee/gevoel. Ook in deze blogwereld zijn meiden onzeker over van alles. Ik vergelijk mijn schrijfsels al-tijd met de schrijfsels van andere meiden. Ik ben snel onzeker over het feit dat mijn lay-out er niet zo mooi uitziet als die van […], dat mijn foto’s niet zo scherp zijn als die van […], of dat mijn schrijfsels niet zo origineel en grappig zijn als die van […]. En dat maakt onzeker. En dat is een struggle, want ik weet zeker dat meer bloggers hier last van hebben.

Inspiratie

Als het vorige probleem niet al het grootste probleem is, dan is het wel deze. Het gebrek aan inspiratie. Want waar ga je NOU toch weer over schrijven? Heeft de halve wereld dat niet al gedaan? En hoe vaak kan jouw ‘publiek’ wel niet lezen over hoe je het lekkerste bananenbrood bakt op alle andere blogjes out there? En hoeveel verschillende tips kunnen er worden bedacht over hoe je een tentamenweek aan moet pakken? Dat soort dingen, tsja. Ik vind het eigenlijk altijd wel leuk om dingen te lezen, ook al kende ik sommige tips of receptjes al. Maar, het is toch wel belangrijk dat je origineel blijft. Toch?

Grafische vaardigheden

Niet iedereen struggled hier mee, maar ik definitlie. Serieus, ik snap er helemaal niks van. Ik ben sowieso wel van het ‘strakke’ hoor, dus het is niet zo dat mijn blog er zo ‘saai’ uit ziet omdat ik er echt niet mee om kan gaan. Oke, dat is trouwens niet waar, want al zou ik het wel anders willen; ik zou het niet zelf kunnen. De look van je blog is ZO belangrijk. Als het er rommelig uit ziet, zijn er zo veel lezers die weg gaan klikken. Maar, het is ook gewoon knap lastig om het allemaal te laten ‘werken’, en om het er allemaal leuk uit te laten zien. Zucht.

Afbeeldingen

Ohhhhh, ik voel de irritatie alweer opborrelen als ik er aan denk. Ik vind dit ZO’N lastig puntje. Op mijn ‘vorige’ blogje, mijn Blogger blogje, gebruikte ik constant plaatjes van Pinterest. Daarbij kon ik bijna nooit de juiste bron vinden, en was ik dus eigenlijk constant aan het plagieëren. Is dat een woord? Ik vind bij deze van wel. Ik wilde dus iets anders, maar foto’s maken is echt een dra-ma als je een Stella bent. Ik heb ZULK slecht licht overal, en ik heb ook geen mooie, witte achtergrond. Ik probeer er de laatste tijd een andere touch aan te geven, maar ik weet ook weer niet of DAT is wat ik nou echt wil. Mag ik niet gewoon iemands’ fotografie skills lenen? Pliessssss?

Privacy

Ik gooi mijn hele leven even op internet. Doet ze effe. Nee, maar serieus, dat is wel wat ik doe. Iedereen die dit wil kan dit lezen. Als ik ‘straks’ een baan ga zoeken, en mijn eventuele werkgever gaat mij Googlen.. Krijgt hij of zij deze onzin te zien. Nou, hellup. Of wat dacht je van toen ik ging hospiteren, toen hebben de meiden mij ook al uitvoerig leren kennen. Wat gelukkig in mijn voordeel werkte, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er kunnen ook mensen zijn die hier misbruik van willen maken. I mean, Leiden is prittie big, maar mensen weten toch waar ik woon. En mensen weten me te bereiken, als ze willen. En naja, het is best wel eng eigenlijk. Omdat jullie allemaal zo lief en begripvol zijn, vind ik het soms moeilijk om dingen te filteren. Moet ik gewoon een beetje op letten.

 Lieve kusjes en knuffels, Stel.

Leave a Comment

Comments (16)

 1. Dat vergelijken is echt wel een ding bij mij… Zou ik veel minder moeten doen want dat zorgt alleen maar over onzekerheid! Let it goooooo. Ook beschik totaal niet over grafische vaardigheden of html-kennis, gewoon nul. Best wel heel lastig haha!
  Maakte je de foto bij dit artikel zelf? Ik vind ‘m supermooi! :D
  X Emma

 2. Aaah de foto’s, dat vind ik ook altijd het moeilijkste, maar tegelijkertijd het belangrijkste. Voordat ik begin met schrijven heb ik tenminste 1 foto nodig, anders lukt het me niet om te schrijven.

 3. Bloggen is niet altijd makkelijk, MAAR als we niet hadden geblogd (schrijf je dat zo?) dan hadden wij elkaar niet ontmoet. En dat zou ik héééé’l erg stom hebben gevonden, ookal had ik dat dan waarschijnlijk niet geweten omdat ik je niet kende maar goed, je snapt wat ik bedoel ;) XXXX

  1. Geblogd, ja! Ik heb laatst nog ‘geleerd’ dat Engelse werkwoorden bij hun stam gewoon Nederlandse vervoegingen krijgen, dus dan klopt het! Hihi. Wauw, spellingwonder Stella -not-. Nee, maaaar, even to the point: Je hebt gelijk. Ik ben heel blij dat ik jou ken! <3

 4. Ik kom via Dinastie op je blog, leuk! En jep, schuldig aan alle puntjes. Die lay out zit ik ook echt mee. Wil zooooo graag wat anders maar ja, doe dat maar es ff. Inspiratie is er op het moment wel. Tijd daarentegen….. Ik ken wel echt het gevoel dat alles al een keer geschreven is. Zo lastig, uiteindelijk kijk ik zelf ook veel blogs en komt daar vanzelf ook een deel inspiratie vandaan. Nah ja…. Liefs

  1. Ja, precies. Gewoon een beetje rondneuzen en inspiratie opdoen. Het is alleen dan zo lastig om die inspiratie toe te passen als je niet zoveel verstand hebt van hoe zij dat allemaal hebben gedaan, hihi. Vooral op lay-out gebied enzo. Leuk dat je via Dina op mijn blogje terecht kwam, ik hoop dat je het leuk vond/vindt. Veel liefs!

 5. Ik herken het helemaal. Ook vergelijken, toevallig was ik gisteren op een event met meiden die wel echt meer dan 1000 volgers hebben via Bloglovin, wat zeg ik, eentje heeft er zelfs 3500! Nu weet ik wel dat dat eigenlijk niets zegt, maar ik voelde me ineens een heel klein meisje.. Wat betreft layout ben ik ook een simpele. Maar hé, ik vind het wel heerlijk om te bloggen en dat is het belangrijkste :)

  1. Eeeecht?! Wauw, oke, dan zou ik me ook een klein meisje voelen.. Maar, inderdaad, wat je zegt is echt waar. Als je het bloggen heerlijk vindt, dan maakt de rest eigenlijk niet uit! (:

 6. Het is allemaal zo vreselijk herkenbaar! Het vergelijken, de inspiratie.. Ik heb er ook regelmatig last van. Dus ik kan nu heel wij zeggen ‘trek het je niet’, maar ik ben daar zelf ook niet zo goed in.
  Ik vind je blog in ieder geval wel leuk, je bent juist origineel door je persoonlijke stukken. Laten we eerlijk zijn blogs die algemene info delen (ik incluis) zijn er meer dan genoeg. Dus ga gewoon lekker door zoals je altijd al deed.

 7. Ik vind je blog er super mooi uitzien zo in wordpress! Jij bent echt al duizend keer professioneler dan ik hihi. Mocht ik ook ooit willen overstappen, mag ik jou dan vragen voor advies? ^^