Random

Kletsun #17

Het is weer typen over niks geblazen; heer-lijk. Ik zit nu met mijn billen op een houten stoel. De docente praat over een stuk uit de Volkskrant. Heb ik verder niet gelezen, dus ik luister met een half oor. Zeg je dat zo? Ik vind van wel. Voor nu. Ook ben ik zo sukkelig om mijn boek te vergeten, maar gelukkig mag ik meekijken met de buurvrouw. Mijn buik rommelt, want ik heb ontbeten om 06.45. Een bakje yoghurt met muesli. En het is nu ruim drie uur later, en oeiiii mijn buikje wil een bepaalde inhoud veroveren. Een speltboterham met gestampte muisjes, net als ‘vroeger’. Mmm. Goed, genoeg gekletst. Of nee, het begint net.

Kletsen

Een nieuwe bron van inspiratie

Ontzettend geïnspireerd zit ik hier te staren naar mijn schermpje. Gisteren struikelde ik -figuurlijk- over een vlog van Teske. Ja, die van YouTube. Ik weet niet wat het was, maar ik was nooit zo gek op haar. Ik denk nu dat ik stiekem gewoon jaloers was? I don’t know. Ik weet nog dat ik haar zag. Ze stond echt één meter van me vandaan; we komen namelijk uit dezelfde regio. Ik wilde haar niet aanspreken, want schijterd. En ik dacht ook dat ze het wel lekker vond om even met haar vrienden te zijn en even niet ‘de Teske van YouTube’. Eniewees, ik ben haar vlogs gaan kijken. Tijdens mijn ontbijt, lunch, diner en zelfs tussendoor. Ik weet niet wat het is, maar ze inspireert me ontzettend. Ik krijg door haar zin om naar Bagels & Beans te gaan en daar productief te zijn, om artikelen in te plannen, creatief te zijn, weer liedjes te gaan schrijven. Dit krijg ik ook vaak als ik naar Estée kijk, of de artikelen van Jennie lees. Dat zijn gewoon meiden die ik ten eerste heel mooi vind, en die me gewoon inspireren. Ze hebben iets over zich wat ik ook zou willen hebben. En natuurlijk kan ik ‘hen niet worden’ -dat is ook het doel helemaal niet-, maar ik kan wel nastreven wat ze bij mij losmaken; creatief zijn en hard werken.

Meer schema’s? Ofzo? Structuur?

Bloggen is een passie voor mij. Ik kan er echt mijn ei in kwijt, en ik werk er met ontzettend veel plezier aan. You’ve no idea. Of ik er mijn werk van wil maken? No way. Hoe moet ik dat in hemelsnaam gaan doen met ZO veel leuke ‘concollega’s’? Ik kan echt triljoen bloggers noemen die het ‘meer verdienen’ en ‘beter kunnen’ om er echt fulltime mee aan de slag te gaan. Toch lijkt het me meer dan geweldig. Schrijven is wat ik wil, en hoe fijn is het om je eigen hoofdredacteur te kunnen zijn? Goed, ik dwaal af. Ik wil er dus verder niet mijn werk van maken, maar ik denk eraan om toch wat meer structuur aan te brengen. Dat schijnt positief te werken? En misschien ga ik mijn blogje wel inschrijven bij de KvK? Ooit? Voor de toekomst? I don’t know, red me uit deze vreselijk onzekere situatie #dramaqueen.

Gebrek aan ‘nieuwe’ muziek

Laatst vroeg ik jullie naar fijne theesmaakjes. Daar reageerde iedereen zo leuk op (een paar smaakjes zijn gekocht en ooooh ik geniet), dat ik dacht: Ik stel mijn vragen voortaan altijd aan jullie. Dus nu even dit; ik luister al sinds de zomer naar dezelfde muziek. Mijn Spotify heeft een oppeppertje nodig. Echt hoor. Maar, ik kan dus niks vinden? Kunnen jullie mij uit deze muziekrecessie halen? Dan krijgen jullie heel veel virtuele knuffels, kopjes thee en blijheid. Zoiets.

Verder gaat alles zijn gangetje. En met jullie? Liefs, Stel.

Leave a Comment

Comments (13)

 1. Wieh, ik ben ook echt ontzettende fan van Teske! Al heel erg lang, maar gewoon steeds meer. Superleuk om haar te kunnen volgen! Kan wel begrijpen dat je d’r niet durfde aanspreken, dat zou ik ook niet durven haha. Qua muziek.. Ik volg veel YouTubers zoals Jasmine Thompson, de Gardiner Sisters, Tiffany Alvord,… etc. Maar die ken je vermoedelijk ook al? :)

  1. Hihi, nee eng is dat he? Terwijl ik dan denk; Als ik haar was, zou ik het juist heel leuk vinden! Maar ze zegt in veel vlogs dat ze als ze iemand niet kent best verlegen is, dus ik dacht: Laat maar, hihi. Tiffany Alvord ken ik, maar die anderen nog niet. Dankjewel voor de tip! Liefs! (:

 2. Ha, ik kijk ook naar álles van Teske. Het is een klein beetje mijn guilty pleasure. Ik word er inderdaad ook enthousiast en gemotiveerd van, werkt bij mij echt precies hetzelfde! Ik merk de laatste dagen dat ik echt zo geen zin meer heb ik alles wat moet, arghh. Maar nu ben jij ook al zo goed bezig en dat motiveert me óók, je tweets van project goed in je vel (ofzo? kut, ik hoop dat ik het goed zeg haha) zijn echt fijn om te lezen :)
  En muziek.. Ik ben zelf de laatste tijd verslingerd geraakt aan Lianne La Havas en Patrick Watson, zou kunnen dat je ze echt al mega goed kent en deze tip dus nergens goed voor is maar wie weet!
  Liefs!

  1. Ja he? Ohhh, ik herken het guilty pleasure gehalte, hihi. Ik herken het ik-heb-nergens-zin-in-gevoel OOK, hihi. Maar als ik dan juist productief aan de slag ga met de dingen die moeten gebeuren, voel ik me wel beter dan wanneer ik heel erg alles uit zit te stellen! Ja mijn projectje, hihi. Ik vind het echt leuk om daar mee bezig te zijn, maar ik heb nog geen idee of het echt gaat helpen allemaal. Who knows! En dankjewel voor de muziektips, luv it! X

 3. OK, Lisse de muziekliefhebber gaat jou even tips geven, komt ‘ie:

  – Sufjan Stevens – Carrie & Lowell
  – Jon Foreman – The wonderlands
  – Pete Philly (alles, intens chille muziek)
  – Patrick Watson – Wooden arms
  – Sufjan Stevens – Seven Swans
  – Eigenlijk gewoon alles van Sufjan Stevens
  – Benjamin Clementine – At least for now
  – Bon Iver – Bon Iver

  Wel alles luisteren, he? Ik ga je overhoren als we gaan deeten.

  1. Holy moly, dat is nog eens een lijstje -insert hearteyes keer 45735923492-. Dankjeweeeeel! Ik heb jouw artikel over je astma net gelezen trouwens, heftig. Ik ga een wondermedicijn bedenken. Nee, dat doe ik maar niet, dat wordt vast niks. Maar ik ga wel zo even reageren! Liefsssss.

 4. Oh ik snap je zo, ik vind Teske ook zo inspirerend! Dat zeg ik niet gauw, want ik ben niet zo’n fangirl-type, maar ze is gewoon heel puur en dat vind ik mooi. En oh gaan niet over muziek praten want dan ben ik voorlopig nog niet klaar. Oké, een paar dan.
  Oh wonder – Technicolour beat (heerlijk rustige muziek)
  Shawn Mendes – (alles eigenlijk, hij is een beetje mijn obsessie van de laatste tijd…)
  Alessia Cara – Here
  Halsey – Hurricane
  Troye Sivan – Fools
  Liefs!

 5. De meeste mensen delen mijn muzieksmaak niet (en dat hoeft ook niet). maar Ásgeir is misschien wel tof, een IJslandse singer-songwriter. Je hebt hem vast al eens gehoord op de radio (of misschien ken je hem gewoon al!)

 6. Bear’s Den, The 1975 en The Neighbourhood associeer ik best wel met de herfst, misschien vind je dat leuk… :) Of het nieuwe album van Editors kun je ook eens proberen? Net zoals Florence + the machine :) Het zijn maar tipjes hihi xxx