Mondetmoi

Ik ben verliefd op kleffe pannenkoeken en zeilboten

Wat heb ik er een heerlijk weekend op zitten. Ik was helemaal ‘weg’. Compleet offline. Onverwachts, ook. En dat is echt niks voor mij, normaal gesproken. Maar wat heb ik het fijn gehad. Ik heb echt geluk gehad, ook. Mijn maatje/pannenkoek/partner in crime -hihi, onderonsje– zeilt. En eens per jaar gaan ze met een grote groep naar de Kaag -vlakbij Leiden- om daar aan zeilwedstrijden mee te doen. En dan maken ze er zo’n fijne kampeer-op-een-boot-vakantie van. Zo’n slapen in een klamme kajuit met je slaapzakje en zes paar sokken vakantie. Om vervolgens ’s ochtends niks anders te doen dan een plens water in je toet te gooien, een knot op je hoofd te planten, je aan te kleden en een kopje thee van het mini gasstelletje te drinken. Om ’s middags wijntjes te drinken in de kuip en ’s avonds uit eten te gaan op ’t land. Zoiets. En ik mocht zowaar mee.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Dat is overigens best een drempel voor mij. Onzeker miepje als ik kan zijn, vind ik het altijd eng om in groepen aan te komen die ik niet ken. Of die mij niet kennen. Om ‘het aanhangsel’ te zijn in plaats van de ‘bekende’. Gelukkig bestond deze groep uit onwijs lieve mensen die me allemaal heel normaal en ‘open’ behandelden. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Het is ook allemaal best een gekke situatie. Iemand die ze onwijs goed kennen komt ineens met één of andere krullenbol aanzetten. “En wie is dat dan wel niet?”. Maar, nee, deze mensen waren ontspannen en open. HEEL prettig.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Zaterdagochtend stond ik vroeg op om mijn zeiloutfit bij elkaar te sprokkelen. Prettig, want het regende keihard. Dus ik in mijn zes lagen + regenpak. Compleet met hele charmante witte gympen van ‘vroeger’. Ik voelde me errug sexy, dat begrijp je wel. We vertrokken met zijn viertjes. Twee ‘zeilers’ -broers- en twee ‘matrozen’ -oftewel; twee kniezende, verregende meiden die de navigatie regelen-. Het leuke is: Mijn opa en oma, en ook mijn ouders, zijn zeilers. Ik ben er alleen niet echt mee opgegroeid, dus eigenlijk snap ik er geen ei van. Maar nu wel! Ik begin het steeds beter te begrijpen en ik vind het echt heel erg leuk! We werden uiteindelijk vierde. Mijn geluksgetal.

Om op te warmen ploften we met zijn allen neer in een restaurantje om lekker te lunchen. Daarna hebben we nog wat andere dingetjes uitgespookt, waaronder wijntjes drinken in de kuip en veel kletsen. ’s Avonds gingen we met de hele bubs uiteten en hebben we onwijs gelachen. We werden bediend door een onwijze Leidse bal met een HELE nare houding. Ik heb niet veel verstand van horeca, maar dit sloeg echt alles. Ik schaamde me bijna dat ik nu Leidse ben. Oeiiii. Na het eten ploften we in het bootje op bed om wiegend en klotsend in slaap te vallen.

Processed with VSCOcam with c1 preset

De volgende ochtend was ik om 7 uur al wakker en had ik vrij weinig rust in mijn kont. Met een deadline die thuis op mij wachtte wilde ik stiekem graag de tocht naar huis inzetten. Het was daarnaast ook nog eens heerlijk weer, en die slaapzak was ik wel een beetje zat. Mijn maatje/pannenkoek/partner in crime lag nog lekker te knorren, dus ik ben op een gegeven moment gewoon maar weer gaan liggen. Daar heb ik even goed over het leven gefilosofeerd, haha. Not. Oké, misschien een beetje.

Processed with VSCOcam with c1 preset

We ontbeten met heerlijke gebakken eitjes, om vervolgens met zijn viertjes op ons mooie scheepje terug te varen. Vier uurtjes hebben we gevaren. Over de Braassem. Het was heerlijk. Incl. zon en kleffe pannenkoeken uit een fles. Ja. Ik had het fijn. Heel fijn. Voor herhaling vatbaar.

Hoe was jullie weekend? Liefs, Stel.

Leave a Comment

Comments (6)

 1. Klinkt echt super! Wat een heerlijk weekend moet dat zijn geweest! Goed dat je als onzeker miepje toch gewoon bent gegaan en fijn dat het alleen maar zo mooie uitpakte! :) Hopelijk is het ook gelukt met de deadline! :)

 2. Ooh wat lijkt me dat een heerlijk weekend! Mijn vriend deed ook altijd mee met kaagcup, supergrappig! Ik kon vroeger ook zeilen (ja, ik heb stiekem op de scouting gezeten, waterscouting) en zou het nog wel eens een keer willen doen!

 3. Dat klinkt als een heel fijn weekend! :-)
  En als een fijne ervaring – dat het helemaal goed kan gaan in een nieuwe groep waar jij de onbekende bent. Onzeker geweest voor niks!

 4. Ooh dit klinkt echt super! Ik heb nog nooit gezeild, dus ik heb er ook geen bal verstand van. Lijkt me wel erg leuk om eens te doen. Ik las ietsje te snel en las ‘Na het eten ploften we in het bootje op bed om wiegend en KOTSEND in slaap te vallen.’ Hahaha! (Gelukkig niet, toch?)

  1. Hahahahaha, neeee gelukkig niet! Kotsend in slaap vallen, ie. Nee. Dat lijkt me nou weer wat minder leuk. -Zwak uitgedrukt-. Als je ooit de kans krijgt om te zeilen; DOEN. Liefs!

 5. Dat klinkt echt superleuk! Regenpakken zijn inderdaad zo sexy (ik heb meer ervaring dan ik zou willen)… Volgend jaar gaan we met school op ‘burgerschapsweek’ en dan gaan we ook een dag zeilen, lijkt me echt heel leuk!
  X Emma