Mondetmoi

Hoe gaan we dit aanpakken?

Goeie vraag. Nee, maar echt! Ik dacht dat deze hele overstap naar WordPress me wel wat meer ‘structuur’ zou geven, maar dat chaos-hoofd van mij denkt daar even anders over. Hoi hoofd, doe eens even stil zijn. Nee, eigenlijk is ’t best leuk, die chaos. Die heb ik gemist. Dat is namelijk juist die inspiratie! Ik heb ZO veel zin om alles gewoon weer op te pakken. Het voelt als een nieuwe start, die ik sowieso al een soort van moest maken na ‘alles wat er gebeurd is’. Goed, ik dacht dat het wel fijn was om al mijn plannen op het virtuele papier te planten.

Meer -en mooier bewerkte- foto’s

Ik ga leren hoe ik met Photoshop om moet gaan. Goed hè? Applaus voor mij, danku. Grapje. Ik moet het nog ‘even’ op mijn laptopje zetten etc, maar ik ben er helemaal klaar voor. KOM MAAR OP. (En dan eerst nog ‘echte’ foto’s gaan maken hè, madame).

Meer gedichtjes-achtige posts

Ik merk dat ik de laatste tijd heel erg into cryptisch schrijven ben. Ik vind de dingen die woorden soms kunnen doen, als ze juist worden gebruikt en gecombineerd, zo verschrikkelijk fascinerend. En nu klink ik echt als een oppernerd, maar ik kan daar echt troost in vinden. Ik probeer het de laatste tijd ook een beetje zelf, vooral in de vorm van liedjes. Het is fijn. Iedereen aan te raden. Waar wacht je nog op? HALLO?!

Lekker muhselluf blijven

Ik ben geen content blogger, ik kan niet koken, verder dan mascara kom ik niet en ik heb eeuwige ruzie met vastigheid (op mijn blogje dan). Nee, nee, nee. Ik blijf lekker mijn rommelige en chaotische zelf. Dat was de bedoeling, dat is de bedoeling, en dat gaat de bedoeling ook blijven. Maar; tips, suggesties, knuffels en confetti zijn al-tijd welkom. En kritiek overigens ook. Echt doen hoor! Beloofd? Fijn. Nu taart.

Glimlachmomentjes, Stella leeft, Kletsun en Hersenspinsels 

Dat zijn de enige vaste dingen die ik er echt in wil houden. Mijn “Glimlachmomentjes” (de weekly grateful list, zeg maar) zijn niet weg te denken, want het is gewoon fijn om dankbaar te zijn. En belangrijk, want soms zie je die kleine dingen even niet (daar komt binnenkort wat over online). Maar goed, het nieuws dat dankbaarheid belangrijk is, is zo oud als een krant. Of mijn oma. Maar die is lief, dus dan mag het. Daarnaast schrijf ik soms graag over niks (en zonder regels), dus mijn “Kletsun” artikelen blijven zekur wetun bestaan. “Hersenspinsels” daarentegen zijn serieuzer, denk ik. Dat gaat echt om dingen die mij aangaan. Daar zullen de gedichtjes-achtige posts ook onder gaan vallen. En dan als laatste “Stella leeft”. Dat zijn de, ehhh, ja weet ik eigenlijk ook niet. Goed verhaal, goed verhaal. Gewoon beleven, je gaat het zien. (Ik zie ’t zelf ook allemaal nog niet zo jongens, hellup).

Je oude artikelen? 

Die heb ik allemaal nog, en die gaan ook echt niet verdwijnen. Ik heb er wel voor gekozen om ze niet mee te nemen naar hier, maar ik weet zeker dat ik sommige artikelen een keertje ga laten ‘terugkomen’. Op sommige dingen ben ik namelijk wel echt trots (wat stom en eng en raar om te zeggen dit) en die wil ik stiekem echt graag mee. Het is een soort van je koffer inpakken; sommige kledingstukken ga je vast niet dragen, maar ze zijn ZO leuk dat je ze tòch meeneemt. Of zeg ik nou iets heel stoms? (Vast).

Nou, dit was het dan. Vaarwel. Nee, grapje. Ik heb dit weekend niet veel tijd voor mijn online leven, maar gelukkig heb ik een telefoon met de WordPress app, en Twitter, en Insta, etc. Verslaafd much? Neuh. -Ahum-. Ik hoop dat jullie het een beetje eens zijn met mijn plannetjes. De header is in de ‘maak’, en voor de rest ga ik binnenkort ook hulp krijgen. Echt heel fijn. Ook de foto’s worden gemaakt, want alle posts zijn nu nog onwijs leeg. Please give me some time, ik ga het allemaal regelen. Heel veel liefs, Stel.

Leave a Comment

Comments (9)

 1. Jeej! Je bent er! Ik zag dit artikel inderdaad alleen op Facebook en nog niet via Bloglovin’ maar nevermind, dat komt vast goed :) Gelukkig blijf je jezelf, want je schrijft leuk en grappig en je bént ook gewoon hartstikke leuk! Succes nog met alles omzetten en een beetje ordenen! Reageren gaat voor mij nu een stuk makkelijker in ieder geval :)

  1. Woehoeee, gelukkig! Ja, echt zo stom is dat. Ik heb Bloglovin’ al platgestalkt, maar ze reageren niet ): Dankjewel voor alle lieve complimentjes <3! Ik ben blij dat er zoveel meiden zijn die nu echt makkelijker kunnen reageren. Liefs!

 2. Oohh heerlijk, de chaos. Ik hoop dat we dat ook nog altijd een beetje terug blijven zien in je blogjes, want dat maakt je blogjes altijd zo leuk.
  Ik ga ook Photoshop leren, heb er zelfs een boek bij. (maar moet Photoshop ook nog even op de mac zetten en zo, ach je weet hoe het gaat).

  1. Hihi, ik ben bang dat die chaos er al-tijd in blijft zitten. Gelukkig mag het hier (: Lief, dankjewel. Oei, ja het is echt dramatisch. Ik had het er allang op moeten zetten, maar ik snap er geen ei/kip/kont van. Ik ga je straks trouwens even uitgebreid terugmailen! <3

 3. Ik dacht dat ik hier al op had gereageerd? :O maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Hoe ver ben je met het lijstje? Ik heb morgen nog een hele dag de tijd om je te helpen namelijk en daarna beginnen mijn colleges en stage en ALLES weer dus dan kan ik je wat minder makkelijk helpen. Nou, ik zie al dat je replies even een tabje nodig hebben om wat meer orde in de chaos te creëeren, dus dat staat alvast op het lijstje.

  EN OHJA, even inhoudelijk op je bloggie: ik ben heel benieuwd wat voor moois je ervan gaat maken en Photoshop is niet heel moeilijk (ook al denkt iedereen al van wel). Even iets dat in me op kwam: zou het handig zijn als ik Photoshop tutorials zou maken? En zo ja, wat wil je dan leren? :D Dan heb ik weer gelijk nieuwe blogonderwerpen hahaha.

  Oké, nu echt inhoudelijk: ik vind de kletsun bloggies leuk en ben heel benieuwd naar je verhalen van afgelopen weekend, dus SNEL schrijven jij! Enne, gaat het al weer ietsiepietsie beter? <3

  1. Jaaa zo’n tabje ding, dat is heeeel handig. Ik dacht ook al; “Ik zie dat altijd bij anderen, waarom heb ik dat niet potverdorie?!”. Ik weet niet zo goed hoe je me kan helpen.. Ik weet WEL dat ik echt heel graag een leuk font wil voor mijn header, maar dat ik geen idee heb welke en dat ik ook geen idee heb hoe ik dat NIET pixelig daarboven krijg? Want als ik dus een font download, en ik ‘maak een afbeelding’, en ik upload hem, dan is ‘ie steeds zo lelijk pixelig. HELP? O ja, en ik heb ineens een soort ‘uitschuif’ menu, terwijl ik het eigenlijk gewoon naast elkaar wil hebben. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Ik ben heel braaf aan het schrijven geslagen trouwens, ga maar snel lezen, als je wil (: Enneh, het gaat al wel ietsiepietsie beter ja, lief <3. Ik zou HEEL graag Photoshop tutorials willen ja! Leuk! Doen! Ik ben fan! Liefs, en fijne tweede paasdag!

 4. Ik hou van jouw chaos juist ;-) Zelf kan ik ook echt geen vastigheid aanbrengen in mijn blog, ik ben daar heel slecht in. Jammer dan. ;-) Succes met het uitvogelen van WordPress en als ik mee moet kijken of je bent op zoek naar handige plugins, let me know!

  Als je puur voor het bewerken van foto’s gaat, zou je ook eens kunnen kijken naar Adobe Lightroom. Erg fijn programma en ik gebruik dit programma altijd. Daarnaast gebruik ik wel Photoshop, maar het bewerken qua kleur e.d. doe ik in Lightroom.

  1. Ja, echt? Dankjewel, jeei! Leuk om te horen. Lief dat je wil helpen; ik heb die hulp wel echt nodig. Wat nu bovenaan het lijstje staat is mijn Bloglovin’ weer laten ‘werken’, dit vreemde uitschuif-menu weer normaal krijgen en een ‘logo/header’ ontwerpen. Ik ga inderdaad eens even kijken wat het beste programma daarvoor is. Ik moet ook nog even tijd besteden aan mijn camera, want ik doe heel hard mijn best om mooie foto’s te maken. Ik heb alleen al-tijd problemen met licht. Al-tijd. Toch maar eens een cursus misschien. Liefs!