About

Mijn naam is Stella, maar de meesten noemen me Stel. Ik ben 24 jaar, en als ik mezelf zou moeten omschrijven in vier woorden dan zou ik zeggen: gemotiveerd, dromend, emotioneel en liefhebbend. Of zoiets. Ik hoop dat iedereen die mij in levende lijve kent, dit kan beamen.

Wie ben ik?

Ik ben een muziek-, schrijf- en woordenliefhebbende, overgevoelige miep. Omdat ik dus, as I said, dol ben op taal (en vooral op hoe taal werkt) heb ik in 2017 de bachelor Taalwetenschappen (richting Taal & Communicatie) afgerond in Leiden. Daarbinnen heb ik veel vakken gekozen die te maken hebben met journalistiek en psychologie. Op dit moment volg ik een master genaamd Schrijven & Vertalen aan de VU in Amsterdam.

Naast communiceren, en dus vooral schrijven, heb ik vele andere hobby’s. Ik vind het woord hobby’s verder heel suf, maar daar gaan we het maar niet over hebben, nee. Ik ben bijvoorbeeld meer dan gek op muziek. Van alle instrumenten waar ik wat van probeer te maken, staat mijn stem dan toch wel op één. Zingen is het allerfijnste dat er is. Omdat ik best een onzeker miepje ben, zing ik niet héél vaak voor anderen. Toch treed ik af en toe eens op, en als ik dan mensen kan raken.. Goed, dat gevoel is gewoon niet uit te leggen in woorden.

Nog wat meer geklets over mezelf 

Voor de rest, eh, naja, random feitjes: Ik draag graag oversized kleding, drink als het even kan alleen maar groene thee, noem alles en iedereen ‘pannenkoek’ en ben verliefd op inspiratie opdoen, interessante boeken lezen, podcasts luisteren, fijne wandelingen maken en de mooie momenten in het leven.

Als je nou echt meer wil weten over me, myself and I, je kan me altijd een emailtje sturen. Of iets ‘hippers’. Tweeten of zo.

Waarom heeft mijn blog zo’n ‘vreemde’ naam?

Mondetmoi is een afkorting van Mon débarras et moi. Dit is Frans voor “Mijn rommelhoekje/zolderkamertje en ik”. Alles wat er op dit blog te vinden is, zijn spinsels uit mijn hoofd. Ik vat de dingen uit mijn leven, mijn gedachten en mijn meningen op mijn eigen, unieke manier in woorden. Omdat mijn hoofd soms één grote warboel aan dromen, angsten en andere hersenspinsels is, kan het voor mij nogal ‘rommelig’ aanvoelen: vandaar het rommelhoekje.

Toevallig kan débarras ook vertaald worden als ‘zolderkamertje’, want je brein zit uiteraard in de zolder van je lichaam. Zeg maar. Toen ik een vriendin ooit vertelde over de naam van mijn blog, zei ze: “Oh, ik dacht altijd dat het iets met monde was”. Ook dat klopte wel: “Mijn wereld en ik”. Zoiets. Ik denk dat het allemaal mooi samenkomt zo, de bedoeling achter mijn blog en de naam ervan.

Veel liefs, Stel.

Leave a Comment